(Ivan Gundulić - Dubravka)

"O lijepa, o draga, o slatka slobodo,     uresu jedini od ove Dubrave,
dar u kom sva blaga višnji nam Bog je d'o,     sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi
uzroče istini od naše sve slave,     ne mogu bit plata tvoj čistoj ljepoti."

Područne škole

Unatoč lošem vremenu, u petak  7. studenoga 2014. godine, u Područnoj školi Vojno, organizirana je ekološka akcija Papirko.U akciji su sudjelovali svi razredi i skupljeno je 500 kg staroga papira.

Judo klub Borsa, sekcija Vojno/Bijelo Polje, krenula je sa radom u studenom 2011. godine. Kroz ovu sekciju prošlo je 40-tak djece, a danas su aktivna 22 člana koja sa dosta uspjeha brane boje ovoga kluba na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Dosadašnji rezultati ove sekcije su za svaku pohvalu jer do sada su njezini članovi osvojili 88 medalja i to: 7 zlatnih, 27 srebrenih i 54 brončane medalje. Treninzi se održavaju ponedjeljkom i srijedom, od 19:00 do 20:00 sati, u prostorijama Područne škole Vojno, a dio treninga se održava i u Mostaru.

U utorak, 12. studenoga 2013. godine, u Područnoj školi Vojno održana je prezentacija juda koju su izveli članovi judo kluba Borsa koji inače treniraju u toj školi. Na prezentaciji su bili nazočni učenici, nastavnici i roditelji. Članovi kluba su izveli nekoliko bacanja i zahvata te pokazali nazočnim judo padove.